Whiskey karaf

Created with Sketch.

Kristalglas.nl, met haar grote assortiment aan kristallen karaf, is leverancier van hoge kwaliteit producten als een whiskey karaf en:

1. Karaffen
2. Glazen
3. Vazen
4. Sets
5. Handgemaakte karaffen en wijnglazen
6. Schalen
7. Snoeppotten
8. Gegraveerde producten
9. Originele cadeaus

Onze verzameling bij whisky karaf van karaffenwijnglazen, whisky sets en ander glaswerk is nauwkeurig samengesteld en wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe producten.
Kristalglas.nl is een klantgericht bedrijf die ook u individueele wensen weet in te invullen.

Niet alleen kristallen producten kopen, ook is graveren of stralen van teksten of logo’s op glaswerk mogelijk, voor zowel voor bedrijven als particulieren. Bij ons vind u de perfecte whiskey karaf.


Voordelig online een kristallen whisky karaf kopen bij Kristalglas.nl

Een karaf bij whiskyset is een sierfles en wordt gebruikt tijdens een etentje. Gebruik de karaf voor wijn (of iets sterkers), maar ook water. Karaffen zijn vaak fraai vormgegeven. Of serveer een kristallen karaf misschien wel gegraveerd of nog mooier gestraald. Bij dergelijke bijzondere karaffen behoort ook vaak een whiskey karaf.

In andere talen maakt men onderscheid tussen een zogenaamde ‘decanter‘ en een ‘carafe‘, waarbij eerstgenoemde geen stopper of dop heeft. Ook de koffiehouders in koffiezetapparaten worden ook wel carafe genoemd. Het bestellen van een carafe d’eau (“karaf water”) in Frankrijk geeft aan dat er gevraagd wordt naar (gratis) kraanwater in een karaf, in plaats van gebotteld water, waarvoor betaald moet worden.


Voordelig online kristallen glazen kopen bij Kristalglas.nl in Amersfoort

Een mooi wijnglaswhiskyglas of champagneglas met een perfecte en mooie vorm bepaald in grote mate de sfeer op uw feestje of diné. De wijn in een mooi wijnglas bepaald vaak al de helft van de smaak.
Omdat we in Nederland steeds meer water drinken hebben wij voor u ook een grote sortering waterglazen of water sets met een karaf en dit allemaal tegen zeer scherpe prijzen.


Voordelig online kristallen vaas kopen bij Kristalglas.nl

Een kristallen vaas is niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens betaalbaar. Wie wil er nu niet een mooie kristallen vaas op zijn tafel of vensterbank. Daarom kristalglas.nl


Voordelig online kristallen whiskeykaraf kopen bij Kristalglas.nl

Een mooi kristallen whisky set is een sieraad op uw kast.
Beleef uw drankje nog beter door deze uit deze mooie karaf te schenken.
Leuk om cadeau te geven en leuk om zelf van te genieten.
De sets zijn gemaakt van hoogwaardig kristalglas.

Voordelig online handgemaakte kristallen producten kopen bij Kristalglas.nl

Deze glasobjecten in onze verzameling met de hand zijn gemaakt verschillen ze steevast van elkaar in details. Denk bijvoorbeeld aan vorm- en kleurnuances, verschil van inwendige structuur, gewicht en verhoudingen. Onze mond geblazen kristal glazen objecten zijn immers niet industrieel vervaardigd. Het zijn geen producten die aan de lopende band tot stand komen. Dit maakt alle objecten volstrekt uniek.


Voordelig online kristallen schalen kopen bij Kristalglas.nl

Kristallen schaal voor fruit of sla. Gemaakt van schitterend Bohemia kristal.


Voordelig online kristal laten graveren bij Kristalglas.nl

Het graveren van glazen is van alle tijden, dus gebruik het voor iedere gebeurtenis. De designen voor de gravures kunnen zowel een klassieke als moderne uitstraling hebben, de Skye is de limit.

Wat is glas graveren? Simpel uitgelegd is een glas gravure een kras in het glas, maar dan op een begeleide wijze. Hierdoor ontstaan er mooie witte versieringen op het glas. Dit noemen we een gravure. Graveren kan op verschillende materialen. Ik beschrijf hier de 5 technieken die er zijn voor het graveren van glas.

Het graveren van glazen kan op diverse manieren:

  • een roterende graveerpen
  • een graveer mes
  • een computer gestuurde diamant frees
  • met zandstralen (toegepast door Kristalglas.nl)

Graveren met een graveer mes, het zegt het eigenlijk al, met een dun sterk en scherp mes “snijden” in het glas, een methode die enkel nog eens in de huiskamer wordt gebruikt als hobby.Graveren met een roterende graveer pen, veel gebruikt door hobbyisten en klassieke graveerders. In de houder wordt een diamantfrees geplaatst, waarmee roterend in het glas gegraveerd kan worden. De frezen zijn er in diverse maten, voor de dunne lijntjes en de grote oppervlakten, deze manier van graveren heeft ook wel wat weg van tatoeëren.

Een computer gestuurde diamantfrees doet eigenlijk hetzelfde als de graveer pen, maar dan aangestuurd door een computer. De machine waar het glas in wordt geplaatst heeft vaak beperkingen in het te bewerken oppervlak. Graveren met de laser is weer een hele andere tak van sport, de laser wordt aangestuurd door de computer, deze graveert het design door middel van minuscule brandpuntjes, dit verklaart teven waarom een gravure er wel eens “pixelig” uit ziet.  Ook aan de laser zitten beperking met betrekking tot de vorm van het glas en het bereik van de laser.

De methode die Kristalglas.nl toepast is zandstralen

Zandstralen lijkt in uitvoering in zijn geen geheel niet op voorgaande methodes, het resultaat doet er echter niet vooronder en wordt vaak als in van de mooiste beschouwd. Het design kan door middel van een sjabloon op het glas worden aangebracht, hier wordt vervolgens zand onder hoge druk over heen gespoten. Zo slijpt het zand het design in het glas. Dit kan met diverse straalmiddelen zoals glasparels en aluminiumoxide (zand).

De kleur van de gravure is ten allen tijde wit/mat, deze ontstaat door de beschadiging van het glas, net zoals een kras.

Met alle graveer methodes is het ook mogelijk om diepte aan te brengen in de gravure, dit kan door bepaalde delen van het design dieper in de glazen te graveren, de diepere delen zullen een wittere kleur krijgen dan de oppervlakkig gegraveerde delen, zo ontstaat er diepte en contrast.

Met de niet computer gestuurde methodes kunnen de glazen van onder tot boven gegraveerd worden zonder beperkingen, of de gravure nu langs de bovenrand van het glas komt of onderop het voetje van het glas, alles kan.

Iedere manier van glazen graveren is een vak apart, de handgravures vergen veel oefening en een vaste hand, de computer gestuurde gravures vergen een aardige software kennis en de zand gestraalde gravures oefening en precisie.

Etsen wordt ook wel eens gezien als graveren.
Dit is echter een groot misverstand, de “ets”ontstaat door een zuurwerking van het design aan de oppervlakte van het glas,  een chemisch proces.

Iedere methoden van glazen graveren kent voor en nadelen te opzichte van elkaar. De kenner zal duidelijk de gebruikte graveermethode herkennen.

De designen voor de gravures kunnen zowel een klassieke als moderne uitstraling hebben, de Skye is de limit.

Glazen graveren wordt in gedachte nog weleens als oubollig gezien, niets is minder waar. De designs van tegenwoordig kunnen gedurfd en hip zijn. En met het juiste design zou iedereen wel een gegraveerd glas thuis willen hebben.

De gravure kan nooit verdwijnen, deze zit immers in het glas verwerkt. Alles voor een perfecte whiskey karaf.


Voordelig online originele cadeaus kopen bij Kristalglas.nl

Wij hebben voor u of voor uw bedrijf hele originele geschenken met gevulde buisjes met diverse soorten whisky of op aanvraag andere soorten dranken zoals cognac, rum, likeur of rum.

Onze verzameling van karaffenwijnglazen, whisky sets en ander glaswerk wordt nauwkeurig samengesteld en regelmatig uitgebreid met nieuwe producten.

Neem vrijblijvend contact met ons op:

info@kristalglas.nl